Het nagelnieuwe scoutslokaal 'Nova Malpertusa' op de Wijngaard verzekert de toekomst van de scouts-gidsen Reynaert-Adinda 5e en 12e Kempen.

'Met de steun van de stad en de kerkfabriek St.-Waldetrudis is na 30 jaar een droom werkelijkheid geworden', zegt een fiere Sam Meulemans, scoutsleider.

'45 jaar geleden is onze werking begonnen. Nu wonen we in een schitterend modern lokaal met een riante buitenspeelruimte. Dank ook aan onze vele sponsors, onze medewerkers, al onze leden, en de buurtbewoners voor hun inzet en sympathie. Geniet straks nog van ons speciaal gebrouwen blond biertje Vos (8% vol.).  Er zijn er maar 100 van gebrouwen...

We zoeken nog mensen om leiding te geven. Dit kan vanaf 18 jaar en de opleiding krijg je hier bij de scouts.'

Door het overdonderd succes van scouts- en gidsengroep Reynaert-Adinda is er een ledenstop voor de twee jongste groepen.

Burgemeester Jan Bertels (sp.a) nam zondagmiddag de honneurs namens de stad waar : 'We wensen jullie verder heel veel succes met jullie prachtige werking.'

Sold out

In vroege namiddag moest Sam 'sold out' afkondigen : geen frietjes, curryworsten en stoofvlees meer. Van een succes gesproken.

Uitgelezen kampplaats, extra leiding welkom

Het scouts- en gidsenlokaal kon afgelopen zomer al 3x verhuurd worden als kampplaats. Dat levert uiteraard inkomsten op die de scouts en gidsen goed kunnen gebruiken om de bouwlening af te betalen.

'We hebben een 20-tal mensen in de leiding en dat mogen er eigenlijk wel wat meer zijn. Geïnteresseerden zijn welkom. Zeker nu er weer meer jonge kinderen van het scoutisme willen komen proeven', besluit Sam Meulemans.